Om Projekt FredrikaVÅRA MÅLGODA SEDERWIKIPEDIAMÖTENTILLBAKABLICKFINLANDUKRAINAHELSINGFORSRASEBORGÅLANDNAGUINGÅIDROTTFÖRFATTAREBIRGER CARLSTEDTÖVRIGT

Svenska Wikipedia fyller 20 år nu i maj. Vi fick äran att bli inbjudna till Wikimedia Sveriges virtuella studio.

Vi blev intervjuade i en direktsänd frukostdiskussion onsdagen den 12 maj kl. 9 finsk tid (8 svensk tid), som en del av svenska Wikipedias födelsedagsfirande. Temat är naturligtvis det svenska Finland.

“Svenskspråkiga Wikipedia fyller 20 år! Namnet gör klart att det inte är Wikipedia för landet Sverige, utan Wikipedia på det svenska språket. Därför vill vi nu hylla en väsentlig del av de svensktalandes kunskaper, tillsammans med våra finlandssvenska vänner i Projekt Fredrika. Hur kan svenskspråkiga Wikipedia arbeta för att bli bättre på att täcka också det svenskspråkiga Finland? Välkomna till ett frukostsamtal tillsammans med Projekt Fredrika, ett projekt som kämpar för att förbättra det svenska Finland på Wikipedia.”

Missade du sändningen? Ingen fara, den finns sparad!

https://www.youtube.com/watch?v=iYc1GuV12MA

Du hittar också klippet där Projekt Fredrika intervjuas av Wikimedia Sverige via den här länken.

Temat för svenska Wikipedias 20-årsfirade är därför kampanjen 20 år 20 saker. Mellan den 3 och den 23 maj lyfter Wikimedia Sverige varje dag fram ett nytt tema. Målet är att visa på bredden av Wikimediaprojekten och uppmuntra till små och stora redigeringar i olika ämnen. Både personer med erfarenhet av Wikipedia och nybörjare kan delta.

Projekt Fredrika förbättrar täckningen av det svenska i Finland på Wikipedia, främst på svenska men också på andra språk. Läs om oss på Wikipedia (Projektsidan, Project page, Projektisivut, Projektseite, Page du projet, страница проекта) eller följ oss på TwitterFacebook, eller Instagram.

Projekt Fredrika förbättrar täckningen av det svenska i Finland på Wikipedia, främst på svenska men också på andra språk. Läs om oss på Wikipedia (Projektsidan, Project page, Projektisivut, Projektseite, Page du projet, страница проекта, eller följ oss på Twitter, Facebook, Instagram, eller Youtube.