Om Projekt FredrikaVÅRA MÅLGODA SEDERWIKIPEDIAMÖTENTILLBAKABLICKFINLANDUKRAINAHELSINGFORSRASEBORGÅLANDNAGUINGÅIDROTTFÖRFATTAREBIRGER CARLSTEDTÖVRIGT

År 2021 för med sig något nytt och spännande för Projekt Fredrika - vår styrelseordförande Kaj Arnö är ny medlem i Wikimedia Suomis styrelse.

Till Kajs uppgifter hör Geo-ansvar samt delat ansvar för språk tillsammans med Kimberli Mäkeräinen. Han sitter också med i GLAM-nätverket (Galleries, Libraries, Archives and Museums) samt i WLM-nätverket (Wikimedia Loves Monuments)

I bloggtexten “Uteliaisuus ja maailmanrauha” (nyfikenhet och världsfred) på Wikimedia Suomis sida beskriver Kaj sin syn på den nya uppgiften.

Wikimedia Suomi ry är en ideell förening som arbetar för att främja de tjänster och verktyg som tillhandahålls av Wikimedia Foundation i Finland, bland dem Wikipedia.

De övriga styrelsemedlemmarna är:

Projekt Fredrika förbättrar täckningen av det svenska i Finland på Wikipedia, främst på svenska men också på andra språk. Läs om oss på Wikipedia (Projektsidan, Project page, Projektisivut, Projektseite, Page du projet, страница проекта) eller följ oss på TwitterFacebook, eller Instagram.

Projekt Fredrika förbättrar täckningen av det svenska i Finland på Wikipedia, främst på svenska men också på andra språk. Läs om oss på Wikipedia (Projektsidan, Project page, Projektisivut, Projektseite, Page du projet, страница проекта, eller följ oss på Twitter, Facebook, Instagram, eller Youtube.